SPA w domu? Poznaj najprostszy sposób na domowa pielęgnację!

Filtr prysznicowy, dzięki aktywowanemu węglowi z łupin orzecha kokosowego, usuwa chlor co wpływa pozytywnie na naszą skórę i włosy. Oczyszczona woda nie wysusza skóry i nie powoduje podrażnień. Filtr można montować na baterii jak i na słuchawce prysznicowej.

Pielęgnuj ciało i zmysły a aromaterapią!

Filtr prysznicowy AROMA z witaminą C oraz olejkami eterycznymi - frezja lub cytryna:

  • Redukuje zanieczyszczenia organiczne i kamień
  • Delikatny i trwały zapach łagodzi stres i zmęczenie
  • Nawilża i chroni skórę przed wysuszeniem
  • Witamina C pielęgnuje ciało i włosy
  • Bardzo łatwy w montażu 

Aromaterapia polega na leczniczym wykorzystaniu olejków eterycznych, pozyskiwanych się z różnych części roślin: kwiatów, liści, łodyg, kory drzew, korzeni i nasion. Wszystkie mają właściwości antyseptyczne, niektóre orzeźwiają, pobudzają do działania, wzmagają koncentrację, inne poprawiają nastrój, działają antydepresyjnie, odprężają. Jeszcze inne ułatwiają zasypianie, łagodzą różne bóle lub są afrodyzjakami.

Świetnym sposobem jest kąpiel - to najprzyjemniejsza forma aromaterapii, oddziałuje na wszystkie zmysły, ponieważ ciepło wody sprawia, że aromat staje się intensywniejszy.

W ten sposób możesz dodać sobie energii lub łagodnie rozluźnić ciało. Filtr prysznicowy o zapachu frezji lub cytryn pobudzi Twoje zmysły.

Jakie korzyści zdrowotne płyną ze stosowania aromaterapii?

1. Przeciwdepresyjne działanie aromaterapii.

2. Zapewnienie ulgi w stresie

3. Zwalczanie bólów głowy

4. Poprawa pamięci

5. Pomoc w zasypianiu

6. Wzmocnienie układu immunologicznego

7. Wspomaganie procesów gojenia i rehabilitacji

8. Zwiększanie poziomu energii

9. Poprawa trawienia

10. Przynoszenie ulgi w bólu

Poznaj filtr prysznicowy firmy UST-M z aktywowanym węglem z łupin orzecha kokosowego.

Węgiel aktywny na bazie łupin orzecha kokosowego jest wytwarzany z miazgi drzewnej, w temperaturze 900°C, po czym aktywowany działaniem pary wodnej lub silnych kwasów, w celu uzyskania maksymalnej powierzchni adsorbcyjnej. Działa adsorbująco na pewne związki chemiczne m.in. metale ciężkie. Usuwa z wody chlor, związki organiczne oraz brzydki zapach. Wpływa również osuszająco na bakterie.  Jego rozwinięta powierzchnia, duża objętość mikroporów i wysoka twardość sprawiają, że idealnie nadaje się do oczyszczania wody.

Czy wiesz, że: jego właściwości znane są od setek lat – doceniał je już Hipokrates, starożytny lekarz, nazwany dziś ojcem medycyny”. Z dobrodziejstw węgla aktywowanego korzystają także Indianie w Ameryce Północnej i południowej np. leczą nim reakcję alergiczną na trujący bluszcz, a także Eskimosi żyjący na Grenlandii (oni jednak zyskują węgiel ze spalonych kości zwierzęcych – to drugi sposób pozyskania tego surowca). 

Węgiel aktywny ma wiele zastosowań w kosmetyce. Oczyszcza włosy, skórę głowy i jest świetnym domowym kosmetykiem przeciwłupieżowym. Polecany szczególnie osobom z nadmiernym przetłuszczaniem się włosów – usuwa z nich zanieczyszczenia i sebum nadając im objętości oraz świeżości. Ponadto pomaga w walce z trądzikiem, zmniejsza swędzenie skóry i ból po ukąszeniu owadów.

Czy artykuł był przydatny?

Dziękujemy. Podziel się swoją opinią.

Czy możesz zaznaczyć kim jesteś?

Dziękujemy za Twoją opinię.

 
Artykuł powstał przy współpracy UST-M Sp. z o.o. UST-M Sp. z o.o.