Wyposażenie kuchni

Porady w Wyposażenie kuchni

Domowa biała kiełbasa — musisz poznać ten smak!

Domowa biała kiełbasa — musisz poznać ten smak!

Wachlarz smaków zarezerwowanych w polskiej tradycji na kuchnię wielkanocną to nie tylko jajka, żur, pachnąca rzeżucha zerwana prosto z waty i chrzan. To także królowa wielkanocnego stołu — biała kiełbasa. Przepraszamy wegetarian, ale to właśnie jej poświęcimy dziś dłuższą chwilę, bowiem prócz znanej nam wszystkim białej kiełbasy ze sklepowej lady, warto poznać wprost rozpływającą się w ustach jej domową wersję.
Najlepsza świąteczna ryba po grecku? Zobacz jak ją przygotować przy pomocy akcesoriów kuchennych Valdinox i Altom Design!

Najlepsza świąteczna ryba po grecku? Zobacz jak ją przygotować przy pomocy akcesoriów kuchennych Valdinox i Altom Design!

Polskie święta bez ryby po grecku ? Adrian na pewno na to nie pozwoli. Mała ciekawostka – czy wiecie ile wspólnego ma ryba po grecku z Grecją? Pewnie tyle samo co ruskie pierogi z Rosją. Mniejsza o to, w dzisiejszym świątecznym odcinku przy pomocy akcesoriów kuchennych marki Valdinox oraz Altom Design Adrian zaprezentuje jak łatwo i szybko można przyrządzić pyszną wigilijną potrawę oraz pokaże jak pięknie możemy udekorować nasze stoły na święta. Obejrzyjcie koniecznie do samego końca efekt naprawdę robi wrażenie. Film został zrealizowany w miejscu – Chałupki pod Giewontem Murzasichle.
Płytki drewnopodobne – gdzie zastosować ceramikę i gres imitujące drewno

Płytki drewnopodobne – gdzie zastosować ceramikę i gres imitujące drewno

Płytki drewnopodobne nie bez powodu są na topie. Na wysoką pozycję zapracowały sobie przede wszystkim dzięki ponadczasowej estetyce swojego pierwowzoru oraz perfekcyjnej jakości i parametrom użytkowym pozwalającym zniwelować niedoskonałości naturalnego drewna. Gdzie szczególnie warto je wykorzystać?
Kiełki - zdrowie stale w zasięgu ręki

Kiełki - zdrowie stale w zasięgu ręki

Chociaż kiełki można dziś kupić w każdym sklepie spożywczym czy warzywniaku, to jednak nie mają one takich walorów odżywczych i smakowych jak świeżo wyprodukowane, do których będziemy mieli stały dostęp. Do ich uprawy wystarczy niewielki skrawek blatu, słoik, miska lub donica albo specjalny kiełkownik oraz wybrane nasiona. W zamian już po kilku dniach otrzymujemy pełną witamin zieleninę – trudno znaleźć warzywa czy owoce, które dostarczą więcej elementów wartościowych dla naszego zdrowia. Przy okazji możemy podnieść walory smakowe wielu dań.